Selçuk Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Nurgül Kılınç, Avrasya Araştırma Enstitüsünde seminer verdi

 

 

 

Avrasya Araştırma Enstitüsünde Selçuk Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekan Vekili Sayın Prof. Dr. Nurgül Kılınç, ''Yükseköğretimde Kalite ve Dış Değerlendirme Süreci'' konulu seminer verdi.

Seminerinde Prof. Dr. Nurgül Kılınç ‘’Kalite Güvencesi’’ terimini açıklayarak, eğitimde kalite güvencesi sitemlerinin nasıl çalıştığını ana hatlarıyla anlattı. Türkiye’de bununla ilgili bir yasal düzenleme oluşturulduğunu belirten Kılınç, 23 Temmuz 2015 yılında Resmi Gazete’de “Yükseköğretim Kalite Güvencesi Yönetmeliği” yayınlandığını ifade etti. Türkiye’de eskiden üniversite sayısının az olduğunu, bugünlerde ise Türkiye’de  yüksek sayıda üniversite bulunduğunu belirtti. Konuşmasının devamında asıl hedefin sayısal kapasitenin yanı sıra niteliksel büyümeyi de sağlayabilmek olduğunu vurguladı.

Amerikan üniversitelerinin hızla gelişmesi ve rekabette öne çıkmasından sonra “Yükseköğretimde Kalite ve Dış Değerlendirme Süreci” konusunun daha çok popüler olmaya ve gündeme gelmeye başladığını belirten Prof. Dr. Nurgül Kılınç, Avrupa üniversitelerinin de bu rekabette bir yere sahip olmak için birtakım birlikler oluşturmaya başladıklarını belirtti. Yükseköğretimde Kalite ve Dış Değerlendirme Süreci’nde karşılaşılan sorunlara değinen Kılınç, uluslararası örneklerden bahsetti.

Kazakistan’ın bu konuda gelişmesi ile rekabetçi ve kaliteli bir eğitim sistemi ile kaliteli üniversitelerin çoğalması için neler yapılabileceğini de anlatan Kılınç, gelecekte Kazakistan üniversitelerinin yüksek derecelere sahip olma potansiyelinin olduğunun altını çizdi.

Seminerin sonunda katılımcılar çeşitli sorular sorarak, görüş alışverişinde bulundular. 

 

 

 

 


Haber Resimleri