Ahmet Yesevi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Güney Kazakistan Eyalet Bölge Hastanesi oldu

Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev’in ‘Kazakistan Sağlık Projesi ‘ kapsamında Güney Kazakistan Eyaleti Sağlık Bakanlığı tarafından Ahmet Yesevi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde yapılan incelemede teknik ve fiziksel alt yapısı göz önüne alınarak Ahmet Yesevi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinin Eyalet Bölge Hastanesi olmasına karar verildi.

Türk-Kazak dostluğunun ve işbirliğinin önemli simgelerinden biri olan Ahmet Yesevi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, ‘Tıp Fakültesi Hastanesi ‘ kavramı olarak Kazakistan’da bir ilk olması sebebiyle Ülkemiz ve Türkistan için bir gurur kaynağı olmuştur. Ahmet Yesevi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, bölge halkının sağlık ve tedavi ihtiyaçlarını karşılayabilmek ve Kazakistan sağlık sistemine yeni bir yaklaşım tarzı getiren modern bir hastane olma özelliğine sahip ilk hastane olarak 1 Aralık 2008 den itibaren hizmet vermeye başlamıştır.

2013 yılından itibaren Türkiye’de başarı ile uygulanan sağlıkta dönüşüm programı Ahmet Yesevi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde de uygulanmaya başlanmış olup, kalite standartlarına uygunluk çerçevesinde bugüne kadar birçok bölümleri açılmış ve modern cihazlarla donatılmıştır. Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanlığı tarafından alınan Biyokimya Laboratuvarı cihazlarının yanı sıra , Patoloji, Ultrason, Poliklinik ve Ameliyathane tıbbi cihazları yenilenmiştir.

Ahmet Yesevi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde diyaliz servisinde 10 adet Frenzeus marka diyaliz makinası bulunmaktadır. Hastanemize Manyetik Rezonans (MR), Bilgisayar Tomografisi, Ultrason cihazları, Endoskopik cihaz, Mikrobiyoloji laboratuarı cihazları alınarak Diş ünitesi ve laboratuarları tamamlanmıştır. Ayrıca üçüncü ameliyathanenin tüm tıbbi cihazları (Anestezi cihazı, Ameliyat lambası, Ameliyat Masası, Aspiratör cihazı, Göz Ameliyat mikroskobu, Binokuler Lup, Lazer Nükleotomi, Kraniotomi cihazı, Mitrotom cihazı ve  Radyofrakans cihazı)  alınarak hastanemizde aynı anda üç ameliyathane birden  hizmet etmeye başlamıştır.

Hastanede ayrıca, Mütevelli Heyet Başkanlığının katkısı ile "Hastane Otomasyon Sistemi" kuruldu. Hastane Otomasyon Sistemi, KAZAKÇA ve TÜRKÇE dil desteğini aynı anda dinamik olarak verebilecek şekilde tasarlandı. Sistem sayesinde Kazakistan vatandaşları, sağlık alanında teknolojinin getirdiği kolaylık ve yaşam kalitesi ile buluştu. Güney Kazakistan bölgesinde büyük eksikliği hissedilen hastanenin hizmete girmesiyle Türkistan başta olmak üzere bölge halkı, modern bir sağlık merkezine kavuşmuş oldu. Kazakistan yönetimi tarafından da büyük destek gören Üniversite hastanemiz, aynı zamanda ülkenin ilk üniversite hastanesi olma özelliğine sahiptir.

Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı'nca tüm Türkiye'de uygulanan ve 450 yataklı Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesinde de başarıyla yürütülen hasta odaklı, yani insan merkezli sağlık hizmeti sunma anlayışını, Türkistan Şehrinde kurulan bu hastanede de uygulamaktır.

  


Haber Resimleri