Ahmet Yesevi Üniversitesi ile Tarih ve Etnoloji Enstitüsü arasında ikili iş birliği

Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk-Kazak Üniversitesi  ile Tarih ve Etnoloji Enstitüsü arasında, eğitim, öğretim, bilimsel araştırmalar ve çalışmaları geliştirmek amacıyla  ikili işbirliği protokolü imzalandı.

Kazak halkının, antropoloji ve etnolojisinin tarihi üzerine kapsamlı bilimsel araştırmalar yürüten, Ayrıca tarihi demografi, kültür ve bilim, etno-sosyoloji üzerine çalışmaları olan Kazakistan Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Şokan Alihanov Tarih ve Etnoloji Enstitüsü arasındaki mutabakat zaptı 5 Kasım 2018 Pazartesi günü saat 10.00’da gerçekleşen  törenle imzalandı.  Mutabakat zaptını, Üniversite adına Rektör Prof. Dr. Bolatbek Abdrasilov ve  Şokan Alihanov Tarih ve Etnoloji Enstitüsü adına Enstitü Müdürü Prof. Dr. Ziyabek Kabildinov tarafından imzalandı. Rektör Abdrasilov konu ile ilgili yaptığı açıklamada Üniversite olarak, bu tür ikili protokollere önem verdiklerini ifade ederek, “üniversitemizin tarih bölümü ve arkeloji bölümleri bilimsel anlamda Kazak ve Dünya tarihi adına önemli çalışmalar yürütmektedir. Üniversitemiz bünyesindeki arkeoloji müzesinde sergilenen tarihi eserler bu çalışmaların ürünüdür. Burada yer alan eserler Türk  tarihi olsun dünya tarihi olsun bir çok meselenin aydınlatılmasında önemli katkı sağlamıştır. Tarih ve Etnoloji enstitüsü ile yapacağımız iş birliği ile bu çalışmaları daha kapsamlı yapmak istiyoruz”dedi.

Yapılan protokollere göre; “tarih ve arkeolojik çalışmaların birlikte yürütülmesi ve desteklenmesi,  bilimsel ve teknik alanlarda seminerler, konferanslar ve forumlar düzenlenmesi, lisans ve lisansüstü öğrencilerin staj yapmalarının yanında araştırma ve bilimsel çalışmalarına katkı sağlanması, Üniversite öğrencilerinin stajlarının ilgili kurum bünyesinde yapılması ve çok yönlü ortak araştırma ve geliştirme faaliyetlerine katılımlarının sağlanması” gibi bir çok konuda mutabakat sağlandı. 

İkili iş birliği görüşmeleri, imza törenin ardından toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi. 


Haber Resimleri