TÜRTEP Yeni Dönem Oryantasyon Toplantısı Mütevelli Heyet Başkanımız Prof. Dr. Muhittin Şimşek’in Katılımıyla Gerçekleştirildi
Ahmet Yesevi Üniversitesi Türkiye Türkçesi ile Eğitim Programları (TÜRTEP), 2025-2026 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Dönemi öncesinde Mütevelli Heyet Başkanımız Prof. Dr. Muhittin Şimşek’in katılımıyla öğretim elemanlarına yönelik akademik oryantasyon ve planlama toplantısını gerçekleştirdi.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Muhittin Şimşek, uzaktan eğitimin günümüz dünyasındaki stratejik önemine değindi. Ahmet Yesevi Üniversitesi’nin Türk dünyasını dijital bir eğitim çatısı altında birleştirdiğini vurgulayan Şimşek, TÜRTEP’in sahip olduğu teknolojik altyapı ve güçlü akademik kadrosuyla öğrencilere dünya standartlarında bir eğitim sunduğunu belirtti.
TÜRTEP Başkanı Prof. Dr. Halil İbrahim Bülbül ise yaptığı konuşmada, uzaktan eğitimde kullanılan teknolojilerin sürekli güncellendiğini ve kullanıcı dostu arayüzlerle akademik verimliliği artırmayı hedeflediklerini belirtti. Prof. Dr. Bülbül, "Amacımız, hocalarımızın ders içeriklerini en etkili şekilde sunabileceği, öğrencilerimizin ise etkileşimi en üst düzeyde hissedeceği bir dijital ekosistem sağlamaktır. Teknik altyapımız, akademik kalitemizin taşıyıcı sütunudur," ifadelerini kullandı.
Toplantının ikinci bölümünde, TÜRTEP’in alanında uzman idari ve teknik personeli tarafından detaylı sunumlar gerçekleştirildi. Öğretim elemanlarına; Öğrenme Yönetim Sistemi (ÖYS), canlı ders platformları, dijital sınav koordinasyonu ve materyal geliştirme süreçlerinde kullanılan güncel yazılımlar hakkında uygulamalı bilgiler aktarıldı.
Toplantı soru-cevap bölümüyle sona erdi.
Haber Resimleri





MİNİ ANKET