Ahmet Yesevi Üniversitesi Tıp Fakültesinde “COVID-19 ve Aşısı ile İlgili Güncel Gelişmeler” Konferansı Düzenlendi

Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi ve Medipol Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Recep Öztürk, 08 Aralık 2020 Salı günü Ahmet Yesevi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi doktorlarına “COVID-19 ve Aşısı ile İlgili Güncel Gelişmeler” hakkında online bir konferans verdi.

Konferansa Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Muhittin Şimşek, Rektör Vekili Prof. Dr. Cengiz Tomar, Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Osman Acar ve Tıp Fakültesi Hastanesi sağlık çalışanları katıldı.

Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Muhittin Şimşek, yaptığı konuşmada Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Recep Öztürk hocamızın engin bilgisinden üniversitemiz Tıp Fakültesi Hastanesi doktorlarının faydalanmasının büyük bir kazanç olduğunu ve onun görüşlerini alarak başka alanlarda da bilgilendirici toplantıların devam edeceğini ifade etti. Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca’nın da destekleriyle hastanenin büyük bir dönüşüm sürecinde olduğunu belirten Prof. Dr. Muhittin Şimşek, eksiklerin giderilerek kalite artırıcı çalışmalara devam edildiğini söyledi.

Rektör Vekili Prof. Dr. Cengiz Tomar, Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Muhittin Şimşek’e Türkiye’den gönderilen ilaç ve tıbbi ekipman yardımı için teşekkür etti. “Kazakistan’ın Türkistan şehrinde COVID-19’un etkisi kontrol altında, olası olumsuz şartlar için hazırlıklarımızı yapıyoruz. Prof. Dr. Recep Öztürk, bilgilendirici toplantılar ile hastane personelimize katkı sunuyor kendisine teşekkür ediyoruz.” dedi.

Prof. Dr. Recep Öztürk, COVID-19’un dünya üzerindeki mevcut durumundan bahsederek hastalığın belirtilerinde yaşanan değişiklikler üzerinde durdu. SARS-CoV-2’nin geçirdiği mutasyonların hastalığı artırıcı ya da azaltıcı bir etkiye sahip olmadığını söyledi. COVID-19 enfeksiyonu şuan itibarıyla dünyada 218 ülke ve bölgeyi etkilemiş 68 milyonun üzerinde vakaya ulaşmış durumda diyen Prof. Dr. Recep Öztürk, tedavide kullanılan ilaçlardan bahsederek bu ilaçların etkileri üzerinde durdu.

COVID-19’un ağırlıklı olarak damlacık ile bulaştığına değinen Prof. Dr. Recep Öztürk, temas ile bulaşma oranının az olduğunu söyleyerek dezenfektan tünelleri ve püskürtme dezenfektanlar ile yapılan uygulamaların yanlış olduğunu ifade etti.

Prof. Dr. Recep Öztürk, mevcut aşı çalışmalarından bahsederek öncelikle yüksek risk gruplarına olmak üzere yaygın bağışıklamanın önemi üzerinde durdu.

Konferans soru-cevap bölümüyle sona erdi.


Haber Resimleri